luni, 25 ianuarie 2010

Ce este Biblia ? PARTEA -I-A

Aceasta intrebare ne va ajuta pe noi sa intelegem mult mai clar cum putem noi ca fiinte umane sa ne relativizam la D-zeu .
Daca stam si ne gindim mai bine Biblia o putem numi (LOGOSUL)intrupat pe pamint
Ce rol are ia pe acest pamint?
Ia are rolul de a te constientiza pe pe tine de anumite lucruri si anumite atitudini pe care le ai sau leai putea avia in contradictie cu adevarata natrura pe care D-zeu in suveranitatae sa tea creat ca si finta umana .
O foarte mare parte din oameni cred ca Biblia este o carte narativa care alasat dealungul istoriei o sumedenie de legende dar care nu au buci un simbure de adevar
O alta categorie de oameni iau biblia ca pe ceva care este oarecum inspirat de D-zeu scris de iel undeva in cer si parasutat pe pamint pentru aservi oamenilor ca si ghid turistic si de invatatura pe acest pamint.
Dar va spun ca nici pe departe nu este adevarat din ceia ce sustin aceste teori .
Un lucru insa e foarte cert ca Bibla este facuta prin inspiratie divina unor oameni care in dealungul timpului sub inspiratie divina au dactilografiat biblia pentru asluji dept ca invatatura .
De ce sa aplecat asupra omeniri si prin oameni aluat decizia de adactilografia biblia ?Este o intrebare foarte buna care de foarte multa vreme framinta omenirea.
Unul dinte multiplele motive pe care D-zeu lea avut atunci cind aluat acesta decizie este aceia de a procreia oameni dupa natura sa si nu avia alta forma de adresare pentru o specie putin mai inferioara decit D-zeirea decit prin dactilografierea unei asfel de carti care sa dainuiasca peste viacuri si care sa serviasca drept ca hrana spieituala sutelor de discipoli care urmau sa se nasca din studierea acestei carti datatoare de viata.
Cum sa putut Divinitatae sa se aplece asupara umanitati?
Din nou o intrebare esentiala am putea spune ?
Prin dragostea lui D-zeu insasi Divinitataea aluat hotarirea de adezvolata o semintie de urmasi care sa duca numele lui D-zeu din slava in slava printre oameni si de aprocreia la ridul lor alti oameni care sa duca mai departe invataura
Cum este D-zeu ?
Daca dorim sa intelegem puterea si maiestozitatea lui D-zeu lam putea defini in trei cuvinte clare :-OMNISTIENT
-OMNITEZENT
-OMNIPOTENT
Aceste trei cuvinte dezvoalta mult mai clar si mai bine puterea lui D-zeu ca si creiator si domn al universului

Un comentariu:

  1. "ne relativizam la D-zeu", "D-zeu in suveranitatae sa tea creat", "au dactilografiat biblia pentru asluji dept ca invatatura", "hrana spieituala", "si de aprocreia la ridul lor" ???!!!
    Esti chinez???!!! De unde ai scos expresiile astea??!!

    RăspundețiȘtergere